четврток, 28 септември, 2023

Делчевецот Васко Панчовски ја донираше Богојавленската награда

Делчевецот Васко Панчовски, кој по трет пат го извади Чесниот Крст од водите на реката Брегалница во Делчево наградата од компанијата „Зегин“, одлучи да ја донира на семејство од социјален ризик од Делчево.

-Во консултација со моите другари решивме машината за перење алишта која беше главна награда за Водици да ја доделиме семејство од Делчево кое навистина има потреба од неа. Задоволство е да помогнеме некому, со тоа што сакаме наградата да замине во прави раце, рече 28 – годишниот Панчовски.

Од компанијата додадоа дека како генерални спонзори, во рамки на годинешното одбележување на Водици доделени се награди за сите учесници кои учествуваа во Богојавленската традиција ширум државата.

Ова е втора донација на Васко Панчовски од Делчево, кој во 2020 година исто така ја донираше освоената награда телевизор за хуманитарни цели.

Коментари

коментари