Д-р Лазаров: ЗНАМ ДЕКА ИМААТ КОВИД, ама си ОДАТ по ресторани, на работа, си шетаат најнормално

Докторот Ненад Лазаров посочува дека пациенти кои прават брзи тестови поради симптоми на коронавирус, не се изолираат од околината, туку одат по ресторани и на работа. Тој смета дека состојбата не е нормална.

Во моментов имам ист или поголем број на ковид пациенти без пцр отколку такви кои имаат, повеќето прават тест сами дома и сами си одредуваат колку и дали ќе бидат во изолација! Со закон ми е забрането и немам како да реагирам кога ги гледам по ресторани, си одат на работа, шетаат најнормално, дури и продавачи кои одат по канцеларии, ова не е нормално!, пишува на Фејсбук, Лазаров.

Инаку, лицата кои прават брзи тестови и се позитивни на коронавирус, немаат законска обврска да бидат изолирани, ниту добиваат решение за изолација. Па така, тие и натаму можат да ги напуштаат нивните домови, тврди тој.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!