ТАЖНА ВЕСТ: Почина поранешен министер

\

Почина Марјан Додовски, поради компликации од коронавирус.

Марјан Додовски имаше богата политичка и професинална кариера, а ќе го паметиме по монументалниот проект за спас на Дојранското езеро.

Додовски во својата кариера беше:

Пратеник во Собранието на Република Македонија 2006-2008 година

Претседател на собраниската комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство

Раководител на секторот за заштита на животната средина и природата во Град Скопје. 2005- 2006 година

Член на Советот на Град Скопје. 2005 година

Министер за животна средина и просторно планирање и заменик министер за животна средина и просторно планирње. Влада на РМ-1998-2002 година

Реализација на Проектот за Спас на Дојранското Езеро

Професор по географија во О.У. “Крсте П. Мисирков”- Скопје1996-1997 година

Генерален секретар на Движењето на екологистите на Македонија-ДЕМ, 1997-1998 година

Секретар на Движењето на екологистите на Македонија-ДЕМ, 1995 – 1997 година

Член на претседателството на Еколошко Друштво “Опстанок” – Скопје, 1994 година

Колумнист во дневни, неделни и месечни весници;

Аматерски активности во ликовната уметност- правец интарзија.

Автор на книгата Дојранско Езеро Од аго нија до живот

Коментари

коментари

error: Content is protected !!