недела, 25 септември, 2022

Пронајдено 45-то тело во опожарениот автобус на „Струма“

Уште едно тело е пронајдено при дополнителен преглед на автобусот со државјани на Република Северна Македонија кој излетал на автопатот Струма.

Така, бројот на жртвите во тешката сообраќајна несреќа стана 45, како што првично беше најавено. Информацијата ја потврди заменик главниот обвинител и шеф на Националната истражна служба Борислав Сарафов, пренесе БНР .

„Во 21.15 часот во трагичната ноќ преку „Капитан Андреево“ влегле 52 патници, од кои 45 ги затекнавме во автобусот, 7 се во „Пирогов“, рече тој.

Сарафов рече и дека истражителот и обвинителот упатени во Скопје ќе останат таму најдоцна до недела.

Мора да ја донесат документацијата поврзана со изгорениот автобус и ДНК профилите на роднините на загинатите. Веднаш потоа ќе започне идентификацијата на жртвите од инцидентот.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!