Др.Стевановиќ со ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Во ЧЕТВРТИОТ БРАН има МАСОВНО самолекување, ковидот НЕ СЕ ЛЕКУВА со освежување

На удар на ковид 19 се невакцинираните лица, но со вирусот се заразуваат и вакцинираните иако бројот на амбулантски прегледи се зголемува голем дел од вакцинираните кои се инфицирани си заминуваат на домашно лекување.

Секој вакцинир има поголем шанси да ја помине болеста полесно, вели директорката на Инфективната Клиника, Милена Стевановиќ во емисијата „Магазин“.

Таа вели дека во новиот бран поголем дел од луѓето се лекуваат во домашни услови.

-Она што го заблежуваме во овој четврти бран има масовно самолекување, лекеување во домашни услови со освежување.Ковидот не се лекува со освежување потребни се разлчни низа на мерки кои во домашни услови се невозможни за примена, вели Стевановиќ.

Извор: centar.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!