Земјотрес го стресе Балканот, почувствуван и во Македонија

Попладнево во 16 часот и 04 минути, е регистриран земјотрес чиј епицентар се наоѓал во Република Албанија, 140 km југозападно од Скопје.

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот

факултет во Скопје денес во 16 часот и 04 минути, регистрираше земјотрес чиј епицентар се наоѓа во Република Албанија, 140 km југозападно од Скопје.

Земјотресот имаше локална Рихтерова магнитуда ML3.6, а беше почувствуван од населението на нашата Република, особено во југозападните делови со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала, соопштуваат од Опсерваторијата..

Коментари

коментари

error: Content is protected !!