четврток, 28 септември, 2023

Не ви треба сертификат за да седнете во ресторан, но без него не можете во тоалет – Холандија ги менува мерките

Иако муштериите на холандските барови не се обврзани да покажат ковид пропусница за пијалак или јадење на тераса, сепак ќе мора да имаат таква пропусница ако одат во тоалет, соопшти денес холандското министерство за здравство.

Холандските власти минатата недела укинаа некои ограничувања во борбата против коронавирусот, меѓу кои укинување на држењето физичка дистанца, но најавија ковид пропусници за баровите, рестораните и фестивалите.

Иако муштериите на холандските барови не се обврзани да покажат ковид пропусница за пијалак или јадење на тераса, сепак ќе мора да имаат таква пропусница ако одат во тоалет, соопшти денес холандското министерство за здравство.

Холандските власти минатата недела укинаа некои ограничувања во борбата против коронавирусот, меѓу кои укинување на држењето физичка дистанца, но најавија ковид пропусници за баровите, рестораните и фестивалите.

Извор: centar.mk

Коментари

коментари