Осум лица ПОЗИТИВНИ на Ковид-19 ја НАПУШТИЛЕ државата наместо да бидат во изолација

Во периодот од 08.08. до 11.08.2021 година, полициски службеници од СВР-Тетово на подрачјето на Тетово и Гостивар извршиле
проверка на лица на кои им е издадено решение за изолација и позитивни со Ковид-19.

Притоа, било констатирано дека Д.Л. од Косово, со престој во
нашата држава, Љ.С.(54) од Тетово, две малолетнички и нивната мајка А.Ќ.(37) од Тетово, М.Љ.(49) од Мала Речица, А.Х.(20) од Мала Речица,

Б.Х.(35) од тетовски Лисец и М.З.(54) од Гостивар, сите со решение за изолација и домашно лекување, ја напуштиле државата.

Извор: ТВ21

Коментари

коментари

error: Content is protected !!