среда, 1 декември, 2021

Откако татко му ГО ПPEГA3И со автомобил на селскиот панаѓур: Малиот ХЕРОЈ се РАЗБУДИ од кома

Добри вести за момчето од селото Хотелиште, кое било тешко повредено кога неговиот татко Д. Д. (32) го пре-газил со автомобил додека малиот врзувал врвка за чевли на паркингот.

Несреќата се случи на 2 август, а денес малиот се разбудил од кома. И покрај тешките повреди, момчето е постабилно, го извадиле од апаратот за дишење, а според зборовите на блиските, првпат почнал да зема храна сам, дознава Ало.

На 2 август во селото Јастребац, детето отишло на панаѓур со своето семејство. Таткото на момчето возел со автомобилот од патот кон импровизираниот паркинг на ливадата кога налетал на неговиот син. Во тој момент, детето се фатило да ги врзува врвките на патиките, па татко му не го видел. Тогаш, малото дете се здобило со тешки повреди од ударот, и по неколкудневна борба, осумгодишното момче конечно е стабилно.

Момчето е пренесено во тешка состојба во Универзитетскиот клинички центар во Ниш. Тој бил во кома. и на апарат за дишење, сепак, пристигнале добри вести. Детето се разбуди, јаде самостојно и е стабилен, така што со Божја помош набрзо ќе оздрави – рекол еден од познаниците кој сакал да остане анонимен.

Детето се уште е на интензивна нега на Клиниката за детска хирургија и ортопедија во Ниш.

Момчето е комуникативно и разговара со лекарите, што е голем напредок. Наскоро треба да биде префрлен од Одделот за интензивна нега на одделение – тврди нашиот соговорник.

Во несреќата момчето се здобило со скршени ре-бра од двете страни, и со кон-тузија на белите дробови и пук-натина на ткивото на белите дробови, фра-ктура на малата кар-лица, како и повреди на главата.

Извор: alo.rs

Коментари

коментари

error: Content is protected !!