САД ќе обезбедат привремен азил за некои жители на Хонгконг

Американскиот претседател Џо Бајден потпиша указ со кој им се доделува привремен азил на одредени категории жители на Хонгконг, кои се под ризик од прогон од централната влада на Кина.

Според пресслужбата на Белата куќа, претседателот Бајден потпишал „меморандум со кој се наложува одложување на протерувањето на одделни жители на Хонгконг, кои моментално се наоѓаат во САД и им се дава привремен азил”

Коментари

коментари

error: Content is protected !!