понеделник, 26 јули, 2021

СДСМ: Ваучери за ЛЕТУВАЊЕ од 12.000 денари за СЕМЕЈСТВАТА со ниски приходи

Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев продолжува со вистинска грижа за економијата, за угостителите, за граѓаните.

И оваа година граѓаните со ниски примања ќе добијат ваучер за летување кој за разлика од минатата година, оваа година изнесува 12.000 денари, а ќе можат да го користат семејства чии вкупни месечни примања не надминуваат 30.000 денари.

Јавниот повик беше објавен на 8 јуни и со краен рок за аплицирање 30 јуни. За една недела од објавување на јавниот повик во архивата на Министерството за економија се пристигнати над 2.600 апликации по што повикот е затворен.

За реализација на оваа мерка од државниот буџет предвидени се 15 милиони денари или 2,5 милиони евра за вкупно 1.250 ваучери.

Ова се пари кои ќе завршат кај домашните хотелиери, со што ќе се помогне нивната работа во време на постковид пандемија, а истовремено ќе им се помогне и илјадници семејства со ниски примања.

Помош и поддршка за граѓаните, за домашната македонско стопанство се нашите приоритети како социјадемократска партија.

Градиме силна, развојна, конкурентна и стабилна економија која носи шанса за сите.

Извор: sitel.com.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!