понеделник, 26 јули, 2021

Македонските НАВИВАЧИ за ПЕТ ДЕНА во Букурешт ИСПИЈА три ЦИСТЕРНИ пиво

За пет дена во Букурешт, македонските фанови потрошиле околу пола милион евра и испиле три цистерни пиво, овјави порталот Макфудбал. Македонските навивачи го окупираа Букурешт, пристигнаа повеќе од 4.000 и се позиционираа во кафулињата и рестораните во стариот град.

Рооманците излегоа и со официјлни податоци. Премсетките од кафулињата, пабовите и рестораните велат дека испиени околу 75.000 литри пиво, а македонските навивачи вкупно направиле промет од околу 450.000 евра.

Највисоката фискална сметка издадена во еден од рестораните каде престојуваа Македонците изнесувала околу 5.000 евра, имало неколку со сметка поголема од 3.000 евра.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!