Поради ОВИЕ ТРИ ОДЛИКИ луѓето кои имаат ТЕТОВАЖИ се разликуваат од другите

Појавата на тетоважи почнува далеку во историјата, но со оглед на растот на нивната популарност, има сè повеќе истражувања од психолози и разни експерти кои откриваат какви се луѓето кои прават тетоважи и што им значат цртежите на телото.

Неодамнешна студија предводена од Вирен Свами од универзитетот Англија Раскин. Откриено е, според прашалникот упатен од луѓе со тетоважи и оние без нив, таа открила дека оние кои украсиле дел од телото со цртеж или текст имаат три карактеристики кои значително ги разликуваат од оние кои не се определиле потегот.

Тие се екстровертни
Тие се поотворени, имаат повеќе енергија, сакаат да се дружат и да разговараат, околината ги смета за забавни и љубезни.

Тие се единствени
Тие сакаат да се изразат, своите ставови, мисли и да ги покажат своите разлики и идентитет.

Тие сакаат нови искуства
Се покажа дека луѓето кои имаат тетоважи се повеќе склони кон авантури, тие се спонтани, желни за нови искуства и познанства.

Извор: centar.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!