Се огласи новата „девојка“ на Петар Грашо и откри каков им е односот

Веста за раскинувањето на љубовната вска помеѓу Петар Грашо и Данијела Мартиновиќ беше вест број еден во регионалните медиуми, посебно поради тоа што тоа беше врска која траеше цели 24 години, и важеа за еден од најстабилните парови на музичката сцена.

Но, сега словенските медиуми пишуваат дека Петар е виден со нова девојка, 45 годишна Словенка, Соња Ерчуљ.

Имено, Грашо и оваа девојка се видени заедно веднаш по раскинувањето со Данијела па медиумите се посомневаа дека тие се во љубовна врска. На овие информации се огласи и самата Соња која остро ги демантираше написите во медиумите и напиша:

„Точно е дека соработуваме, но не сме поврзани приватно, никако. Ова е мало место и сешто се зборува. Тоа е затоа што луѓето не разбираат што е соработка“, изјави Соња за „Журнал 24“.

Јавноста неодамна беше изненадена од веста за раскинувањето на Петар Грашо (45) и Даниела Мартиновиќ (49) по повеќе од 20 години врска, а словенечките медиуми сега објавија дека пејачот се забавува со атрактивна винарка.

Тие пишуваат дека Грашо се заљубил во Словенката, која работи маркетинг во винарија во градот Ормош. Тие позираа заедно со компанијата на деловен ручек во Скопје во мај 2019 година, каде што беа на отворањето на македонска винска куќа.

Таа фотографија сè уште е на Фејсбук профилот на Соња, а во меѓувреме со Петар работеа заедно. Вечер пишува дека пејачот и Ерџуj неодамна биле видени заедно и дека веќе подолго време кружат гласини во тој регион дека ги поврзува нешто повеќе од деловна активност.

„Вистина е дека соработуваме во деловно работење, но не сме поврзани приватно, воопшто“, изјави Соња за Žurnal24.

Таа додаде дека не била изненадена од гласините кои кружеле во нејзиниот роден град. “Ова е мало место и има многу приказни таму. Тоа е затоа што луѓето не разбираат што значи деловна соработка”, истакна таа.

Пејачот ги прокоментира овие гласини преку неговата менаџерка за комуникации Мартина Подгорски.

„Споменатите тврдења се апсолутно невистинити!“ рекол Грашо.

Петар и Соња се познаваат меѓусебно затоа што винаријата од Словенија произведува вина и пенливо вино со етикетата на Грашо, но какви било други инсинуации не се вистинити.

Инаку, првата средба помеѓу Грашо и Данијела, кои неодамна раскинаа, се одржа во Дора во Опатија во 1995 година, а две години подоцна започна нивната љубовна врска.

Никогаш не се решиле да одат пред олтарот и да си кажат судбоносно да еден на друг, но тие секогаш се однесувале како хармоничен и заљубен пар, кој во некои прилики дури соработувал.

Тие неколку пати изјавија дека на нивната врска не и треба брак за да останат едни покрај други.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!