ДОЖИВЕАЛ ИНФАPКТ НА АВТОПАТ: Го спасила девојка од наплатната рампа

Брзата реакција на вработените во Јавното претпријатие „Патишта на Србија“ и Брзата помош му го спасија животот на патникот кој доживеа срцев уд-ар на наплатната станица „Лајковац“, на автопатот „Милош Велики“.

Според најавата на „Патишта на Србија“, на Велигден, 2 мај, околу 14 часот, недалеку од наплатната рампа каде што во тој момент работела Јелена Синѓелиќ, запрел автомобил „Шевролет Круз“.

Возачот ја отворил вратата, се обидел да излезе, но паднал покрај возилото.

Јелена веднаш истрчала и кога почнала да повикува брза помош, забележала дека нивно возило се приближува до наплатната рампа. Таа го запрела возилото на брзата помош и веднаш ги насочила докторот и медицинската сестра кон човекот на кој му се сл0шило.

По совет на лекарот, таа истурила вода врз човекот и цело време му ја држала инфузијата над главата.

Благодарение на брзата реакција на Јелена и итна медицинска помош, Ненад Павловиќ, кој претрпел миокарден инф-аркт, ќе го прослави тој ден како втор роденден, пренесува Танјуг.

„Навистина не знам како да и се заблагодарам на таа девојка! Таа ми го спаси животот “, г-дин Павловиќ возбудено ја започнува својата приказна и продолжува:

„Се движев по автопатот„ Милош Велики “, во правец од Белград и кога се приближив до исклучувањето за Лајковац, ми се сл-оши. Почувствував силна болка во градите, рацете и нозете, не-свестица, гадење и губење на кислород. Едвај успеав да ја отворам вратата и се сру-шив… “

Ненад Павловиќ никогаш нема да го заборави тој ден, но ниту Јелена, ниту другите вработени во ЈП „Патишта на Србија“, затоа што беше добиена уште една битка за живот.

Хуманоста и храброста на Јелена Синѓелиќ, нејзината одговорност и пожртвуваност за човечкиот живот ги прават горди сите вработени во ЈП „Патишта на Србија“, се нагласува во соопштението.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!