(ВИДЕО) Маж оди по жица меѓу две висококатници во Сараево

Неколкумина граѓани присуствувале на необичен перформанс во Сараево, каде што еден човек одеше по жица помеѓу две висококатници.

Видеото, објавено од Кликс.ба, покажува како човекот успешно го изведе овој перформанс во населбата Маријин Двор во Сараево.

Иако ваквите активности се ризични и навистина се граничат со храброст или лудило, она што може да се забележи од видеото е дека човекот ја реализирал оваа изведба без поголеми проблеми, пишува Кликс.

Во последните неколку години, ваквите активности често може да се видат во многу градови низ светот, каде многу акробати се изложени на токму таков ризик, особено на високите згради, како што се облакодери или кули.

За разлика од другите делови на светот, ваквите активности во Босна и Херцеговина се исклучително ретки.

Видеото погледнете го овде.

Извор: kanal5.com.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!