среда, 1 декември, 2021

БЕБЕ НА РЕСПИРАТОР:Најмлад пациент со коронавирус, новороденче од Крагуевац

Новороденче со симптоми на коронавирус беше третирано на Одделот за неонатологија на Универзитетскиот клинички центар во Крагуевац.


Според Клиничкиот центар, воспалителниот процес поврзан со Ковид се подобрува, но се појавуваат постковидни компликации.


Бебето е прицврстено за респиратор и е на интензивна нега. Лекарите прават се за да го подобрат здравјето на новороденчето.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!