понеделник, 18 октомври, 2021

„Има 20 починати“ Пожарот одеднаш избувна, децата беа заробени во училницата со трска, немаше спас

Најмалку 20 деца, претежно од предучилишна возраст, загинаа во пожар што избувна во училиште во сиромашна населба во Нигер.
„Има 20 мртви“ Пожарот одеднаш избувна, децата беа заробени во училницата со трска, немаше спас.

Училиштето во густо населената област Пејш Бас има околу 800 ученици, вклучително и деца кои оделе во градинка. Децата поради пожарот биле заробени во училницата со трска.

Пожарот најверојатно избувнал кај портата на училиштето. Без излез во итни случаи, многумина беа заробени и студентите мораа да прескокнат зид за да избегаат.

Жртвите главно биле деца од предучилишна возраст, рече друг официјален претставник.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!