понеделник, 19 април, 2021

Епидемиологот Даниловски за тоа ДАЛИ ЌЕ ИМА НОВ КОВИД БРАН НАЕСЕН

Македонија се соочува со трет бран на корона вирусот кој е мошне силен и секојдневно имаме над 1000 случаи и по десетици починати.

Доаѓањето на вакцините е сам мал зрак на надеж дека наскоро ќе излеземе од оваа состојба, а на оваа тема говореше епидемилогот Даниловски во Студио 1 на ТВ 24.

Според него, доколку се продолжи со ова темпо на заразеност, есенски бран на пандемијата од корона висурот нема да има во земјава.

„Дури и денеска да дојдат два милиони дози на вакцини, ќе се соочиме со потешкотија. Треба да се знае дека ефектот на тие вакцини ќе биде за два до три месеци. “

„Сметам дека со легла нема да имаме проблем, но треба да помогнеме на здравствените работници“, истакна Даниловски.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!