вторник, 18 јануари, 2022

Моќни цитати кои ќе ве инспирираат кога се чувствувате поразени

Овие цитати од инспиративни и успешни луѓе ќе ви покажат дека ништо не е загубено после првиот пораз. Секогаш има простор и време да се исправите и да продолжите со борбата до конечната победа во животот. Ако крајот не е среќен, тогаш не е крај. Но, секогаш зависи само од вас.

„Без разлика што ќе се соочите со многу порази, никогаш не треба да бидете поразени.“ – Маја Анџелоу

„Никој не може да ве извлече од лошото. Ако не се спасите самите, никој нема да ве спаси.“ – Алис Себолд

„Никогаш не застанувајте затоа што се чувствувате поразени. Патувањето до другата страна е достижно само откако ќе искусите големи страдања.“ – Сантош Калвар

„Многу луѓе се плашат да кажат што сакаат. Токму поради тоа не го добиваат тоа што го сакаат.“ – Мадона

„Претворете ги раните во мудрост.“ – Опра Винфри

„Очекувајте ја тагата, како што го очекувате дождот. И двете ќе ве исчистат.“ – Најира Вахид

„Никогаш не мислев дека ќе изгубам, но сега откако се случи тоа, единственото нешто што можам да го направам е достоинствено да го прифатам поразот. Тоа е мојата обврска кон луѓето кои веруваат во мене. Сите мора да се соочиме со поразите во животот.“ – Мухамед Али

„Не гледајте во часовникот, туку правете го тоа што го прави тој. Не застанувајте.“ – Сем Левинсон

„Не постои ноќ или проблем кои се посилни од изгрејсонцето и надежта.“ – Бернард Вилијамс

„Секој пораз, секое чукање на срцето, секоја загуба, содржат свое сопствено семе, единствена лекција за тоа како да станете подобри.“ – Малколм Икс

„Ние не сме тоа што другите луѓе го мислат за нас. Ние сме тие кои се познаваме себеси и ние сме тоа што го сакаме.“ – Лаверн Кокс

„За храбрите духови никогаш нема пораз.“ – Волис Симпсон

„Најдов надеж во најтемните денови и фокус во најсветлите. Јас не го судам универзумот.“ – Далај Лама

„Искреноста кон мојата болка е тоа што ме прави непобедлива.“ – Најира Вахид

„Ако чекорите низ пеколот, не застанувајте.“ – Винстон Черчил

„Невозможно е да живеете без да имате неуспех во нешто, освен ако не живеете толку внимателно што значи дека воопшто не сте ни живееле, а во тој случај секако сте изгубиле.“ – Џ. К. Ролинг

„Немојте да се компромитирате самите себеси. Вие сте сѐ што имате.“ – Џенис Џоплин

„Неизбежно е да бидете предизвикани во животот, но вие избирате дали ќе бидете поразени.“ – Роџер Крафорд

„Тажен бев бидејќи немав чевли, се додека на улица не сретнав човек кој немаше стапала.“ – Денис Вајтли

„Ако го правите она што секогаш сте го правеле, ќе го добиете тоа што секогаш сте го добивале.“ – Тони Робинс

„Ако имате сон, треба да го зачувате. Кога луѓето не можат да направат нешто, сакаат да велат дека и вие не можете. Ако сакате нешто, борете се за него. Точка.“ – „Потрага по среќа“

„Различните се тие кои добиле шанса во животот и тие кои имаат сила да ја зграпчат таа шанса.“ – Малколм Гладвел

„За точно една година ќе жалите што не сте почнале токму денес.“ – Карен Ламб

„Човекот може да биде уништен, но не и поразен.“ – Ернест Хемингвеј

„Животот се собира или се шири во зависност од храброста на човекот.“ – Анаис Нин

„Ако не сакате да бидете килимче пред вратата, станете од подот.“ – Ал Анон

„Запомнете, ниту еден човек не е поразен доколку во него сѐ уште има храброст.“ – Брус Ли

„Со сигурност знам дека стануваме она за кое сонуваме.“ – Опра Винфри

Коментари

коментари

error: Content is protected !!