ПРОБЛЕМИТЕ НЕ ЗАПИРААТ! После одземањето на старателството, исплива шокантна информација: Северина должи 220.000 евра!?

Се шпекулираше дека компаниите што Северина ги поседува или во кои е ко-сопственик имаат акумулирано повеќе од 1.700.000 куни долг во 2019 година. Една компанија исто така доби поддршка за исплата на минимални плати.

Северина наводно повторно го вратила својот стар менаџер Томислав Петровиќ.

Минатата година Северина наводно го назначи Томица за директор на нејзините две компании. Пејачката е сопственик и основач на две компании, а Петровиќ и таа се косопственици во друга компанија.

Пејачката ги основа овие компании во пресрет на нејзината турнеја, а организацијата ја остави во рацете на квалификуваниот менаџер Ален Кčужа. Во исто време, Северина ја назначи Антонела Беламариќ за прокуратор во нејзината компанија.

-Северина ме ангажираше во нејзиниот тим на почетокот на годината и се договоривме привремено да ја преземеме улогата во нејзината компанија, пред се поради можноста за потпишување договор, со цел да се олесни и забрза работата кога Северина не е достапна – рече во 2019 година мистериозниот Беламариќ, кој тогаш беше десна рака во компанијата на Северина.

Минатата година, Томица Петровиќ беше запишан на позицијата директор, откако соработката на релација Клуже – Северина се расипа по седум месеци. Предметниот Беламариќ исто така избегнувал коментари од тогаш.

Сè уште не се познати деловните резултати на компаниите на Северина за минатата година, што им беше тешко на естрадните работници поради пандемијата на вирусот корона, бидејќи финансиските извештаи за 2020 година допрва треба да бидат доставени.

Се шпекулираше дека компаниите што Северина ги поседува или е ко-сопственик имаат акумулирано повеќе од 1.700.000 куни долг во 2019 година. Една компанија исто така доби поддршка за исплата на минимални плати.

Пејачката три месеци добиваше пари од CES, а станува збор за сума од 11.250 куни. Како што тогаш изјави управата за односи со јавноста на Северина, беше поднесено барање за поддршка за еден вработен во таа компанија.

Томица се врати во седиштето на Северина минатото лето по скоро една година. Пејачката и нејзиниот долгогодишен менаџер ги ладеа односите пред две години откако тој беше нејзина десна рака скоро 20 години.

Камен на сопнување наводно бил нејзиниот сопруг Игор Којиќ, со кого, како што се шпекулира, Томица не нашол заеднички јазик.

По повлекувањето на Игор од животот на Севин пред една година, Томица ја следеше со очите од терасата на ноќниот клуб во Сплит каде што таа настапи.

Потоа, Севе и Томица позираа со нејзините најблиски пријатели на недвижниот имот недалеку од Загреб на младиот винар Томислав Воштиниќ (38) со кого ја поврзуваа пејачката од минатото лето.

Извор: alo.rs

Коментари

коментари

error: Content is protected !!