понеделник, 19 април, 2021

Филипче: Сите кинески вакцини ќе пристигнат одеднаш

Министерот за здравство, Венко Филипче, при посетата на Сител рече дека се надминати сите проблеми со документацијата поради кои Кина го врати депозитот за набавка на 200.000 дози на вакцината на Синофарм.

Ние го сторивме тоа за да го забрзаме процесот. Потоа, тие не информираа дека треба да ги побараат, некои дополнителни документи и за наша безбедност, исплатата е вратена. Сега е разјаснета административната постапка, сега зборуваме кога треба да пристигне кинеската вакцина. Она што сигурно го знаеме е дека зборуваме и дека кинеската страна е исто така посветена на фактот дека целата количина ќе пристигне веднаш. Но, сега, навистина не знам, очекувам информација, рече Филипче, додавајќи дека не сака да се посвети на роковите кога тие ќе пристигнат во Македонија.

Тој вели дека за разлика од KOVAX и Pfizer, оваа сума треба да пристигне одеднаш.

Извор: press24.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!