понеделник, 19 април, 2021

Погледнете го ова ВИДЕО: Како да одржите правилна положба на телото додека седите пред компјутер

Пандемијата и новиот начин на живот, ги променија секојдневните навики на луѓето. Голем дел од работните состаноци и приватните средби, а со тоа и голем дел од слободното време, денес го поминуваме пред лаптоп.

Без разлика дали работите од дома, поминувате време на социјалните мрежи или ја гледате омилената серија, сепак времето поминато пред компјутер може лошо да влијае на вашето тело доколку го држите во неправилна положба.

Токму затоа во видеото подолу се претставени неколку совети и практични примери што сите можеме да ги направиме дома, а ќе ви помогнат многу за одржување на правилна положба на телото додека работите на вашиот лаптоп во вашиот дом.

Покрај советите за исхрана, но и физичка активност, овие совети за одржување правилна положба на телото се важни за добра психо-физичка состојба и спречување на појава на болки и деформитети во пределот на грбот.

Видеото е изработено од Vodafone, една од најголемите телекомуникациски компании во светот.

Видеото и советите можете да ги погледнете ТУКА.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!