петок, 26 февруари, 2021

Бегството на Мијалков ќе има последици за сите партии

Случајот со Мијалков кој покрена силни реакции во јавноста, на губитничката страна ја става пред се власта, смета новинарот Сашо Орданоски.

Владата секако губи од оваа ситуација, и затоа се сомневам во политички дил околу бегството,иако губи и десницата вели Орданоски.

Орданоски смета дека новонастанатата ситуација ја прави ранлива стабилноста на владината коалиција, и можно е некои од партиите во неа да размислат околку сопственото учество во власта.Во крајна линија вели тој очекувана е и политичка одговорност.

Ништо подобра оценува орданоски дека нема да е ниту ситуацијата во ВМРО-ДПМНЕ иако притисокот врз мицкоски од иницијатиовата за вонредениот конгрес, чија носечка фигура беше Мијалков , евидентно е дека ќе се намали.

Извор: kanal5.com.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!