петок, 29 септември, 2023

Германски научник: Имам 600 докази дека коронавирусот потекнува од лабораторија

Германскиот нано-научник Роланд Визендангер тврди дека постојат докази дека коронавирусот не преминал од животните на луѓето, туку потекнувал од лабораторија.

Научник од Хамбург за германските медиуми изјави дека имал вкупно 600 докази од 2019 и 2020 година.

“Информациите за вирусот и бројните публикации во професионални списанија и на социјалните мрежи покажуваат дека короната е несреќа во лабораторијата.Коронавирусот потекнува од лабораторијата во Вухан”, тврди Висендангер.

Според него, вирусот многу добро се „прикачува“ на рецепторите на човечките клетки и успева да навлезе во нив, што не било типично за претходните соеви на корона вируси и укажува на неприродно потекло.

Тој исто така истакна дека лилјаците не се нудат на пазарот во центарот на Вухам, кој беше наречен епицентар на инфекцијата.

Тој очекува во следните недели и месеци да има понатамошни студии и истражувања за потеклото на коронавирусот и се надева на докази што ќе ја поддржат неговата теза.

Извор: sitel.com.mk

Коментари

коментари