Каков момент: После повеќе од половина век Филипче успеа да го направи ОВА

Министерот за здравство д-р Венко Филипче утрово го посети интернистичкиот блок во склоп на Клинички центар „Мајка Тереза“ во Скопје, кој после 70 години е реновиран.

Филипче имаше средби со директорите на Клиниките и направи обиколка на одделите за интензивна нега, болничките одделенија на Интерните клиники кои се во целост обновени.

Најстарата зграда на Интерно беше реновирана, независно што работеше во полн капацитет со ковид пациенти.

Клиниката за нефрологија, Клиниката за гастроентерохепатологија, Клиниката за уво нос и грло и Клиниката за очни болести, заедно со Клиниката за неврологија и Клиниката за кожни болести, дневно згрижуваа и по 400 ковид пациенти.

На состанокот директорите од интерно посочија дека со реновирањето на Клиниките пациентите добија достоен пристап до лекување, а медицинскиот персонал нормални услови за работа.

Со намалувањето на бројот на ковид позитивни болни кои бараат болничка нега и терапија, дел од ковид центрите се затворија и продолжија со нормална динамика на работа.

Извор: 21 ТВ

Коментари

коментари

error: Content is protected !!