понеделник, 15 август, 2022

Филипче доцна во ноќта објави: Обезбедуваме над 1 милион вакцини

На вечерашната седница ја усвоивме Информацијата за набавка на Sars-Cov-2 инактивирана вакцина против КОВИД-19.

Станува збор за постапка за набавка на 200.000 единечни дози.

Ова е нова набавка на дополнителни количини покрај тие од КОВАКС механизмот од 833.000 дози на вакцина.

Ова пред малку на својот твитер налог го напиша министерот за здравство, Венко Филипче и додаде:

Во завршна фаза сме од директните разговори со производителот „Фајзер“ за набавка на уште 800.000 единечни дози за сукцесивна испорака на договорените количини во наредните месеци од кои првите во февруари, напиша тој.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!