недела, 28 февруари, 2021

Во Хрватска не спијат мирно: Два нови силни земјотреси – нови 13 дупки се отвориле во земјата

Во областа околу селото Мечечанин во Хрватска, се отвориле нови 13 дупки во текот на последните неколку дена, а досега на тоа подрачје се регистрирани 51 отвор.

Тоа е областа неколку километри јужно од Петриња и Сисак, област кој на 29. декември минатата година ја погоди силен земјотрес во кој имаше и жртви.

Главно дупките биле отворени на земјоделско земјиште.

Од првиот земјотрес во Хрватска

Најдлабоката се наоѓа на длабочина од 15 метри, се наоѓа во близина на семејна куќа.

Поради овие дупки, стручњаците нагласуваат дека е клучно во следните шест месеци да не се превземаат никакви активности во санирање на отворите на тлото.

Велат дека ќе ја следат ситуацијата, и доколку се воочи опасност, ќе се реагира правовремено.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!