Јелена Јовановиќ: Сопругот е во тешка состојба по прележаната корона во јули, кога едвај спаси жива глава


Лидерот на ЛДП во Србија Чедомир Јовановиќ е во тешка состојба по прележаната корона во јули , вели неговата сопруга Јелена и додава дека се придржувал до советите на докторите .

Јелена Јовановиќ ги отфрла обвинувањата дека сопругот не се придржувал до советите на докторите , вели за српски ,,Блиц” и додава дека пред шест месеци сопругот едвај спасил жива глава , но дека сега е уште полошо.

Лошо е, тој страда од страшна болка, поради што прима кетанол, троодон, па дури и морфиум со четири антибиотици. Сите негови параметри се нарушени. Иако прима флексарин неколку пати на ден, Д димерот кој е одговорен за згрутчување на крвта и предизвикува тромбоза е 12 пати поголем од горната граница, ЦРП што укажува и на некои воспаленија. Неговото железо е на 39, што падна високо на 5. Тие се сомневаа на внатрешно крварење, но за среќа нема. Неговиот крвен притисок е ужасно висок и тешко е да се врати во нормала со лекови. Иако на сите ни е тешко да се бориме, особено тој, вие веќе го знаете неговото легендарно „Никогаш нема да се предадеме“ – потсетува таа.


Јелена Јовановиќ вели дека лекарите се прекрасни, посветени, дека даваат се од себе до последниот атом на сила. Иако, вели таа, им е особено тешко, тие храбро го носат товарот на одговорност и верува дека ќе најдат излез од пеколот во кој се наоѓаат нејзиниот сопруг и целото нивно семејство.Тој беше прегледан од кардиолози, пулмолози, невролози, гастроентеролози, радиолози. Д-р Ѓукиќ е многу посветен на наоѓање на дијагнозата. Дури беа консултирани и лекари од други клиники – вели Јелена Јовановиќ.

Таа посочува дека короната е потценета, дека луѓето не разбираат колку е сериозна болеста и дека никој не смее да се повлече пред шарлатаните, антиваксерите, самопрогласените пророци кои тривијализираат зло, каков што е овој вирус.

Извор: Канал 5

Коментари

коментари

error: Content is protected !!