сабота, 16 јануари, 2021

Еве како да тргувате со биткоин и брзо да се збогатите

Вредноста на битконот скокна повеќе од 300 проценти за една година!

Светот не само што полуде по биткоини чија вредност расте неконтролирано, туку крипто-валути почнаа да ги купува и Балканците кои до неодамна не ни чуле за дигитални валути. Сепак, малку граѓани знаат како да купат биткоин, колку пари им се потребни и дали има провизија и какви се опасностите. Во исто време, има многу повеќе кои сега би се занимавале со трговија знаејќи дека вредноста на биткоинот скокнала повеќе од 300 проценти за една година!

Провизија до 10 проценти

Трговијата со криптовалути е придружена со провизии и тие можат да варираат многу, без разлика дали станува збор за набавка или продажба. Тие зависат од начинот на купување / продажба, но исто така и од моменталната врска меѓу понудата и побарувачката. Познавачите на ситуацијата велат дека тие се и до 10 проценти.

Заработка – фантастична!

Ако се прашувате колку можете да заработите на крипто-валути, доволно е да кажете дека еден биткоин вредеше околу 9.500 долари пред една година, додека денес е на ниво од 30.000 долари! Сепак, цените варираат многу, па во меѓувреме, во март, цената падна на само 5.300 долари. Најинтензивниот раст е забележан во изминатиот месец, кога вредноста на биткоинот се зголеми за 50 проценти.

Експертите тврдат дека неговата вредност ќе продолжи значително да расте во следните десет дена. Причината е што биткоинот, како и 549 други криптовалути, ќе се појават во нови индекси на светските берзи на почетокот на 2021 година.

Што можам да направам со биткоинот?

Едноставно можете да купите крипто-валути, да не ги тргувате со нив и да чекате вистински момент за продажба. Може да ги платите и во некои ресторани и кафулиња, а можно е да купите компјутерска опрема или да платите членарина во теретана.

Кога станува збор за плаќање преку Интернет, практично нема ограничувања. Скоро сè што можете да платите со други методи, можете да го платите и со криптовалути, или преку трговци кои продаваат директно за криптовалути, или преку посреднички услуги што го овозможуваат ова.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!