НЕВЕРОЈАТНО: Авион слетал во погрешен град – патниците биле вчудоневидени кога погледнале низ прозорците

Често се случува авионот да се изгуби на патот поради неправилни упатства за контрола на летот. Но, што се случува кога пилотите ќе направат ваква грешка?

Авионот на „Буда ерлајнс“ тргнал на погрешна рута поради „недоразбирање меѓу пилотот и контролата на летот“, според авиокомпанијата. Значи, авионот се најде во друг град на 160 милји од својата дестинација.

Поточно, требаше да лета од меѓународниот аеродром „Катманду Трибуван“ на југ кон градот Јакпур, но наместо тоа се упати кон северозапад кон Похара во централниот дел на Непал. 69 патници почнаа да се нервираат кога сфатија каде се наоѓаат.

Грешката се случи затоа што бројот на одредени летови се промени заради временските услови, но не беше напишан на хартијата што доби контрола на летот. Така, персоналот од земја не ги известил пилотите за промената на бројот на летови, па завршиле во Похара, пишува Катманду пост.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!