Апасиев: Нови 70.000 Косовари можат да станат државјани на Македонија

Димитар Апасиев е во центарот на вниманието откако неговата партија Левица доби двајца пратеници во Собранието на Македонија.

Неговата популарност расте, како и неговото влијание на социјалните мрежи.

Тој синоќа цитираше парафраза на Тачко Локвенец – „Вест и власт“.

-Човекот кој се откажува од мислата што го водела низ животот, не е опасен за никаков режим! Така е и со НОВИНАРИТЕ, кои од “независни” станаа провладини!? Оти тој новинар, за кого подоцна се докажало дека одлично манипулира со Власта, никогаш и не бил одреден да движи нешто напред, туку да го чува статус-квото што го затекнал. Замислете го само КОЊОТ кој трча за награда. Џокејот добива се – коњот само една рака сено.

А рано утринава објави нови интересни детали од Собранието:

До каде (ќе) оди забеганоста на СДС?

Вчера, само за да си обезбеди кворум за изгласување на дневен ред, владејачкото мнозинство го усвои шовинистичкиот предлог на Алијанса и Алтернава за контроверзни измени на ЗАКОНОТ ЗА ДРЖАВЈАНСТВО – по скратена постапка, со кој, на вештачки начин, се овозможува нови 70.000 Косовари да станат државјани на Македонија!

Коментари

коментари

error: Content is protected !!