понеделник, 15 август, 2022

Проверете дали ве има на списокот: Објавена листата на граѓани кои ќе добијат помош со четвриот сет мерки

Долго очекуваните пари кои треба да завршат кај граѓаните конечно ќе се реализираат.

Владата на вчерашната седница донесе одлука за четвртиот сет мерки, со кои доделува помош на граѓаните.

„Владата им излезе во пресрет на барањата и иницијативите на повеќе субјекти погодени од кризата и на предлог на Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна задолжен за економски прашања, во соработка со Претседателот на Владата и Генералниот Секретаријат донесе одлука дополнителниот сет на мерки во вкупен износ изнесува 488.803.928,00 денари, односно околу 8 милиони евра.“, се вели во соопштението.

На страницата kupuvamdomasno.gov.mk, може да видите дали сте меѓу оние кои се опфатени во најновиот сет на мерки на Владата. Потребно е само да го внесете матичниот број.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!