недела, 24 јануари, 2021

Барселона во голема финансиска криза: Ги намали платите на играчите

Фудбалскиот клуб Барселона постигна договор со играчите за ново намалување на платата поради зголемените трошоци предизвикани од пандемијата. Клубот е во големи финансиски проблеми и пресметуваат дека на овој начин ќе заштедат 122 милиони евра.

Намалените приходи поради коронавирусот ја ставија Барселона, како и сите други клубови, во тешка финансиска состојба, поради што тие донесоа одлука во април да ги намалат платите, што важеше за време на паузата во шампионатот.

Во текот на изминатиот месец беше објавено дека може да се постигне ново заштеда на финансиски средства на сличен начин, а во текот на изминатата недела беше направен договор со играчите.

Првично беше планирано да се заштедат 190 милиони евра, а клубот во моментов се пресметува да заштеди 122 милиони евра на овој начин.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!