недела, 24 јануари, 2021

ЗАЕВ: За првпат во земјава ќе имаме сериозно производство на пилешко месо

-На овој начин не само што ќе имаме намалување на увозот на свежо пилешко месо во земјава, туку се отвора и можност за извоз на странските пазари и отворање нови работни места, објавува Заев на официјалниот профил на Фејсбук.

Тој во објавата го додава хаштагот #ФрешФуд.

А името на „земјата во која за првпат сериозно ќе јадеме пилешко месо“ е означена со симболчиња – знаменце на Република Македонија, која е тешко да се каже „северна“ поради Македонците или без „северна“ поради странците.

Извор: denesen.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!