Басистот на „Рибља чорба“ е на респиратор, се бори за живот

Мишо Алексиќ, 67-годишен басист на Рибjeе čорба, е трет ден на апарати за дишење и неговата состојба е влошена, пишуваат српските медиуми. Неговата ќерка Мина објави статус во кој потврди дека нејзиниот татко се бори за живот.

“Мојот Миша се зарази со ковид и е на аспиратор трет ден. Секој час е негова борба за живот како и мојата и мама за него. Миша би сакал сите наши драги луѓе да знаат кој е лавот и борецот. Тој би сакал сите луѓе кои го сакаат и почитуваат како мајстор на рок овие денови се со нас покрај него и веруваат дека ќе го победиме проклетиот ковид.

Сите мислевме дека е шега и до пред две недели седев со моето семејство на ручек и се смеевме дека не сакаме да носиме маски и зборувавме за тоа каде ќе се забавуваме или ручаме. Сега сум оставен со двајцата родители во болницата. Преплашен да, но исто така храбро верувам во среќа и добра енергија. Се молам Миша да испрати најсилна енергија во вселената и тој да биде на сцената со гитара што побрзо “, напиша Мина.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!