понеделник, 19 април, 2021

Прашање кое ве мачи: Дали е можно од Ковид-19 да ви се намали слухот?

Многу непознати работи се случуваат со Ковид-19, како во нашата земја така и во цел свет. Медицината се уште нема одговори на многу прашања, а вирусот и натаму е непредвидлив.

Граѓаните од Македонија ги следат инструкциите од лекарите, но и самите лекари некогаш едноставно немаат одговор на некои прашања, затоа што прв пат се соочуваат со тоа.

На социјалните мрежи има Фејсбук група во која сите луѓе ги раскажуваат своите искуства и совети поврзани со самата болест.

-Здраво. Дали е можно од ковид 19 да се намали слухот,- прашува член на групата.

Најчестите одговори се: „Да, да“, „Да и мене ми се случи тоа“, „Да“…

Да, сигурно! Мене после јули прележан Ковид со сите симптоми што ги имав, го изгубив слухот на десното уво! Се врати пред три недели, – одговара друг член во групата, кој веќе имал такво искуство.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!