вторник, 7 декември, 2021

Филип Петровски го направи „салата“ Љубчо Георгиевски

Во вечерашната емисија Во Центар со Васко Ефтов која започнува во 22:00 часот на Јутјуб каналот Васко Ефтов, Филип Петровски се осврнува и на дел од владеењето на Љубчо Георгиевски.

Тој објаснува како на Конгресот на ВМРО ДПМНЕ во 2003 година во Охрид, се вршеле притисоци врз делегатите да биде избран Никола Груевски за лидер на ВМРО ДПМНЕ.

„Таа вечер, овој господин бараше да се види со мене, еве нека каже дека дента пред да се гласа Груевски не барал да се сретнеме, јас бев во својство на делегат во Охрид, 2003 година. Мујо дојде, ми чукна на врата и ми рече: Љубчо сака да се види со тебе! Јас му реков: Ќе се видиме со Љубчо кога ќе заврши гласањето!“

„Таа вечер се превртени, Марјан Ѓорчев да го повикаш истото да ти го каже, таа вечер се превртени 100 делагати. Победи на сила Груевски. Да не беше физичка интервенција, претседател во 2003 година на ВМРО ДПМНЕ ќе беше Марјан Ѓорчев.“

„Замоли го, кога ќе дојде Љубчо да гостува да дојдам и јас, да не зборува вака сам, ќе дојдам и јас, па ќе зборувме, нека биде една интересна емисија, да видиме што се правело во ВМРО ДПМНЕ и што е различно од историското ВМРО“ – објаснува Петровски.

Целото интервју ќе може да го гледате во 22 часот на Јутјуб каналот Васко Ефтов.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!