понеделник, 26 јули, 2021

Со години не зборуваат, еве како изгледа постарата сестра на Северина

Хрватката вели дека никогаш нема да и прости на пејачката што се омажи за Србинот Игор Којиќ! Очигледно, Зденка сè уште не се опоравила од фактот дека Севeрина не избрала Хрват за сопруг, па нејзините изјави продолжуваат да ја разгоруваат антисрпската хистерија. На сестрата на пејачката не и паѓа на памет да оди на некој од нејзините концерти и да и подаде рака за помирување.

„Не бев на нејзиниот концерт во Сплит, ниту во Белград! Ниту, пак, никогаш нема да одам во Белград “, рече Зденка, која живее во Турањ кај Задар. Нејзиниот сопруг веднаш интервенирал во разговорот.

„Двете никогаш нема да се помират! Вие Србите не ни се јавувате повеќе “, рече луто Здравко.

Сева е во добри односи со својата втора сестра, Маријана Вучковиќ Поповиќ, која живее во Белград, додека нема контакт со Зденко. Како што дознаваме, сестрите се скарале околу земјиштето во улицата Вуковарска во Сплит, каде што бил изграден патот до трговскиот центар. Зденка тврдеше дека земјиштето е во сопственост на семејството Вучковиќ и очекувала Северина да се вклучи во судската битка за тоа, но пејачката им рекла на своите сестри дека не е заинтересирана.

Севе се обиде да се смири со Зденка, па ја покани на нејзината венчавка во 2015 година. „Не бевме на свадбата на Северина во Белград, ниту на онаа во Истра“, рече тогаш Зденка, додавајќи дека „сестрата не ја познава својата сестра“.

Хрватката ја повика својата сестра да се разбуди затоа што со време ќе „плачеше како да плаче Вуковар“.

„Покојната баба убаво ни рече:„ Не им верувајте на Србите дури и кога ќе ви донесат слатки подароци “. Од почит кон нашите роднини и пријатели, особено хрватските бранители и почитувајќи го маријанскиот католички морал, ние не го одобруваме овој поп циркус. За нас е чудно како свадбата во црквата, на која исто така не присуствувавме, беше во толку многу тајност, а како и другиот дел од венчавката не остана обвиткан во превез на тајност. Второ, закопавме еден пријател во Вуковар, кој беше повреден поради кириличните табли, а поп-менаџерите издаваат ЦД со кириличен натпис на венчавката на Северина. Ние не го поддржуваме сето ова! “, Рече тогаш Зденка.

Од друга страна, Северина никогаш не сакаше јавно да коментира за нејзината врска со нејзината сестра Зденко.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!