сабота, 5 декември, 2020

Имате долгови? 9 начини да заработите 10 000 долари

Доаѓа оној период од годината кога гледаме назад на она што го имаме, што сме направиле годинава, и што сме пропуштиле, какви грешки имаме направено и посакуваме сето тоа да го исправиме. Многу луѓе сепак имаат цели и планови за како да излезат од долговите и да создадат богатство.

Ајде да разговараме за 10.000 $… како да го оствариме тоа.

Зошто 10 000 USD?

Бидејќи станува збор за број кој е доволно голем за да направи разлика, но е доволно мал за да може да се постигне од повеќето луѓе кои тргнуваат кон тоа.

И постојат неколку луди начини да се заработат 10.000 долари, така што ова ќе биде и прилично забавно!

Луди начини да заработите 10 000 долари

  1. Продадете сè што поседувате
  2. Изнајмете го вашиот простор
  3. Изнајмете го вашиот автомобил и работи
  4. Започнете да возите камион или такси
  5. Квизови, игри на среќа
  6. Инвестирајте во недвижен имот со пријатели
  7. Зајмувајте пари на други
  8. Започнете блог за заработка на пари или веб-страница
  9. Станете сурогат

Коментари

коментари

error: Content is protected !!