понеделник, 19 април, 2021

Угледен адвокат за хаосот во Америка: Купив муниција и го наполнив оружјето

Имам пиштол, го чувам дома, не го носам со себе. Отидов да купам муниција, не можев да најдам три-четири месеци, имаше огромен недостиг.Скоро купив муниција, човекот пред мене купи самострел. Замислете какво е тоа ниво на параноја. Се смеев, но луѓето се навистина загрижени и исплашени.

Вака за Спутник ја коментираше истакнат припадник на српската дијаспора, адвокатот Душан Павловиќ од Лос Анџелес.

Тој додава дека тензиите во Калифорнија се многу големи, дека во седиштето на американската филмска и телевизиска индустрија, повеќето излози се затворени со дрвени бариери, бидејќи сопствениците се плашат од немири за време на протестот.

  • За оние што живеат тука е утешно што Бајден води, а ако победи Трамп, сигурно ќе имаме големи немири. Ова е традиционално холивудско либерално опкружување кое не го сака Трамп. Тие имаат став дека сите луѓе кои го поддржуваат Трамп се необразовани, глупави и не ја почитуваат науката – вели Павловиќ и потсетува дека Калифорнија е „демократска“ во последните 30 години, со околу 80 проценти од гласовите.

Тој вели дека тензиите во Америка никогаш не биле вакви, дека никогаш не видел Американци да протестираат во толку голем број. Тие беа активирани од психоза поради заклучување заради короната, економската криза, но тоа се проблеми што можат лесно да се надминат. Расните тензии се на највисоко ниво откако тој беше во Америка, тие го плашат.

  • Разликата се пумпа како национална и верска во нашата земја пред војната. Ја вртите CNN, белците тепаат црнци, вртите Фокс, црните победуваат бели, се создава токсична атмосфера, луѓето се вооружуваат. Оние што никогаш немале оружје, купуваат. Еве, имам и пиштол – вели Павловиќ.

Адвокатот објаснува дека Американците што живеат покрај брегот на Калифорнија го поврзуваат расизмот и постизборната криза, тие веруваат дека Трамп, како симбол на расизмот, ја поделил земјата. Тој смета дека најголем проблем е што молчи на оваа тема.

Целата вест може да ја прочитате ОВДЕ

Извор: telegraf.rs

Коментари

коментари

error: Content is protected !!