понеделник, 18 октомври, 2021

ШОКАНТНО – Бугарски новинар изјави дека има барем 500.000 Македонци во Бугарија

Михаил Михајлов е главен и одговорен уредник на медиумот “Гласот на Стара Загора” а во бугарската јавност е познат по своите невообичаени јавни настапи.

“Многу лошо ми звучат зборовите на бугарскиот Премиер , селски фа*ист , и националист Бојко Борисов, кој тврди дека во Бугарија нема македонско малцинство. Напротив, во Бугарија живеат барем 500.000 Македонци. Точно е дека дел од нив се со изгубена меморија и веќе се сметаат за бугари, но всушност никој нема направено истражување за колку од Македонците што живеат во Бугарија продолжуваат да се чувстуваат како Македонци“.


Кликнете ТУКА за да го видите целото видео.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!