недела, 6 декември, 2020

Балканот повторно „под клуч“: Од денес на сила стапува полицискиот час во Словенија – земја која најдобро се бореше со Ковид-19

Исто така, од денес е забрането да се собираат повеќе од 10 лица, а за поголемите ученици наставата ќе се одвива преку интернет.

Во Словенија од денеска на сила е полициски час од 21 до 6 часот наутро.

Се додава дека списокот ќе се менува во зависност од развојот на ситуацијата.

Во седумте региони, кои се наоѓаат на црвената листа, важи и забраната за организирање настани, собири, свадби и црковни церемони.

Во сила е и обврската да се носат маски во затворено, на отворено, во автомобил кога се превезува лице што не е член на исто домаќинство. Кога станува збор за границите, засега остануваат истите правила.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!