четврток, 22 октомври, 2020

Бразилскиот претседател со ПОТЕГ на векот – вакво нешто е потребно и во Македонија?

Бразилскиот претседател Жаир Болсонаро направи подвиг со кој успеа да го воодужеви целиот свет. Тој со само еден чекор освои милион симпатии.

Потегот за кој зборува светот, веројатно е крајно потребен да биде реализиран и остварен во цел свет, па слободно можеме да кажеме и во Македонија – каде многу луѓе би размислиле за некои свои потези.

Жаир Болсонаро донел закон против суровост и малтретирање на животните, а законот го потпишал со едно куче.

Со тој закон ќе бидат казнети сите кои ги злоставуваат кучињата и мачките, со казна затвор до 5 години.

Со донесување на еден ваков закон – во иднина секој кој се обидува да биде „интересен“ за социјалните мрежи или пак сака да им наштети на животните, ќе размисли дали вреди да заврши 5 години во затвор.

Дали е време ваков закон да се донесе во Македонија?

Коментари

коментари

error: Content is protected !!