среда, 21 октомври, 2020

Каде ќе ви оди душата: Натераа мало девојче да јаде лута пиперка – за да и дадат милостина

Светот не е безбедно место за живеење, ова може да се заклучи по видеото кое ќе го погледнете во продолжение. А зошто? Затоа што има многу луѓе, кои немаат грам свест и совест и кои не заслужуваат да бидат ниту коментирани.

Видеото кое ќе го погледнете во продолжение ќе ве натера да заплачете.

Туристи забележуваат мало девојче кое бара милостина. Тие се прават „хумани“ и ветуваат дека ќе и помогнат. Но, за тоа имаат еден услов. И даваат на девојчето да јаде лута пиперка, а потоа ќе и дадат пари?!

Потребата од пари, го натерало ова мало девојче да ја изеде лутата пиперка, иако трпи болки, истите мора да ги издржи – за да добие пари и да си купи парче леб.

Додека девојчето прави се што сакаат, тие во подзадина се потсмеваат. На девојчето од лутината на пиперката и потекоа солзи, а тоа беше причина повеќе луѓето што ја снимаат да и се смеат.

Каде ќе ви оди душата, не-луѓе?!

Не е срамота да се биде сиромав.Срамота е кога бездушен богаташ си игра со сиромашни.Туристи на девојчето му даваат…

Geplaatst door Сарма op Zaterdag 19 september 2020

Коментари

коментари

error: Content is protected !!