сабота, 28 ноември, 2020

Почина пациентот кој пpeтепа медицинска сестра

С.К (82), кој ја претепал медицинската сестра Н. О. (32) во Ковид болницата на Клиниката за рехабилитација на Клиничкиот центар Ниш на 30 јули, починал синоќа во оваа медицинска установа.

Неговата здравствена состојба се влоши и покрај напорите на лекарот, следуваше фатален исход – велат луѓе запознаени со овој случај за СрбијаДанас.

Како што веќе е напишано, старецот се обидел на сила да ја напушти болницата, што било и причината за инцидентот.

Медицинската сестра му објасни дека поради здравствената состојба, тој мора да остане на лекување, по што замина на диво. Се качи на радијаторот и го отвори прозорецот, извикувајќи дека ако не може да се пробие низ вратата, ќе излезе низ прозорецот.

Загрижениот здравствен работник успеа да го убеди да се откаже од неговите ирационални намери и да го врати во кревет. Сепак, веднаш штом се сврте на грбот, пациентот ја зграпчи штаката и ја удри со сета сила, еднаш на главата и втор пат по ребрата – објаснуваат изворите.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!