Замислете си дека сте родени во 1900 година – порака која допре до сите

Доволно е една порака, една силна мисла да ве натера да се промените. Затоа внимателно прочитајте во продолжение. Ова не е за сите други, ова е лично за вас.

Замислете си дека сте родени во 1900 година.

Кога наполнивте 14 години, започнува Првата светска в-o-ј-н-а, а завршува кога ќе наполниш 18 години со 22 милиони м-p-т-в-и.

Набргу по глобалната пандемија, се појави шпанскиот грип, при што зa-ги-н-а-а 50 милиони луѓе. Вие сте живи и имате 20 години.

Кога ќе наполниш 29 години, ја преживуваш глобалната економска криза што започна со пропаѓањето на Њујоршката берза, предизвикувајќи инфлација, невработеност и глад.

Кога ќе наполниш 33 години, нацистите доаѓаат на власт.

Кога ќе наполниш 39 години, започнува Втората светска војна, а кога ќе наполниш 45 години завршува со 60 милиони мртви. Во холокаустот умираат 6 милиони Евреи.

Кога ќе наполниш 52 години, започнува Корејската војна.

Кога ќе наполниш 64 години, војната во Виетнам започнува и завршува кога ќе наполниш 75 години.

… Дете родено во 1985 година смета дека неговите баби и дедовци немаат идеја колку е тежок животот, но преживеаја неколку војни и катастрофи.

Денес ги имаме сите удобности на еден нов свет, со нова пандемија. Но, ние се жалиме затоа што мора да носиме маски. Се жалиме затоа што мора да останеме ограничени во нашите домови каде имаме храна, електрична енергија, проточна вода, WiFi, дури и Нетфликс!!!

Ништо од тоа не постоело. Но, човештвото ги преживеало овие околности и никогаш не ја изгубило радоста за животот !!!

Една мала промена во нашата перспектива може да направи чуда. Треба да бидеме благодарни што сме живи. Треба да сториме сѐ што е потребно за да се заштитиме и да си помагаме едни на други.

Оваа порака треба да стигне до сите.

Фејсбук статус на Изабела Ангелова

Коментари

коментари

error: Content is protected !!