Максим и Ѓорчев ги објавија првите резултати: Еве кој е во водство

Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски ги соопшти првите резултати од Куманово и Куманлвско каде што води СДСМ.

Населба Средорек и.м. 1017 СДСМ 170 ВМРО 6, напиша тој во еден фб статус. С. Четирце СДСМ 31 Вмро 10, И. М Сдсм 30 ВМРО 2.

Меѓутоа ДДимитриевски не е единствениот кој објавува резултати во почза на својата партија. Влатко Ѓорчев исто така се пофали дека ВМРО води во следниве места.

М. Брод .Црешнево ВМРО 45:14 СДСМ с.Брест ВМРО 69:25 СДСМ Кавадарци, с. Дреново ВМРО 155:83 СДСМ Тетово с. Фалише ВМРО 180:78 СДСМ и.м. градинка ВМРО 86:53 СДСМ Кичево с.Вранештица ВМРО 120:46 СДСМ

Стајковци општина Гази Баба Скопје ВМРО 1909, СДСМ 401 се пофали Ѓорчев. Тој напиша дека ндговатра партија води и во Лешок, Тетовско ВМРО 128, СДСМ 59.

За разлика од Ѓорчев, Максим Димитриевскк продолжува дс ги баројува местата каде што СДСМ води во Куманово. Сдсм населба Средорек 536, ВМРО 20.

Во моментов се оглади и портпаролот на СДСМ: Ќе мјаука лавчето на ДПМНЕ, напиша Коста Костадинов.

На фејсбук напиша статус и Николовски Љупчо.

Безбедно, почитувајќи ги сите мерки и со знаење дека гласачките места се под сите пропишани протоколи, со сопругата Андријана го искористивме гласачкото право.

Да одиме напред и да не се враќаме во несигурност и страв.

Да се движиме со брзо темпо кон Европската унија, а не да одиме во изолација, тензии и поништување на се што остваривме на меѓународен план.

Македонците да ги задржиме дома, а за странство да ги оставиме само Македонските производи со кои ќе го градиме Македонскиот бренд во големата и моќна Европска Унија.

Денеска имавме убав изборен ден, #СДСМ покажа дека има голем демократски капацитет и дека организира европски избори на кои граѓаните слободно ја искажуваат својата волја.

Без притисоци, без закани, без списоци како што беше вообичаената пракса во времето на режимот.

Од утре продолжуваме напред со уште посилно темпо затоа што немаме време за губење.

Ви благодарам.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!