среда, 1 декември, 2021

Д-р Ненад Лзаров сл фејсбук статус удри по партиските ботови: Немојте да ми коментирате, аман

Мерките за заштита од вирусот важеа и до сега, не само денес на избори. Сепак, за само еден месец дуплиравме број инфицирани и имаме скоро 400 мртви.Премногу лабаво се однесува мнозинството народ, се додека не доживее лично или во семејство COVID19.Има се повеќе инфицирани, особено во последниве 10тина дена а народот е се полабав зошто тоа му се сервира.Чувството на лажна безбедност што ја искреираа за да има изброри, ќе не чини многу.И не ми коментирајте партиски ботови аман веќе.

Без лажење молам.Еднократно, мизерни 50 вакви “маски” по тим од лекар и мед. сестра е целата државна помош која е доделена на матични лекари овие 4 месеци,и ни приближно немаат сите добиено.Срам да ви е.Вакви трошам по 10 на ден само јас, и тоа барем трослојни, колку можам си дозволувам KN95. #ДостаЕ#MjaftMë!

Прочитај повеќе: ДИК СО НОВИ БРОЈКИ: Еве колкава е излезеноста до 19 часот во Македонија

Државната изборна комисија ги објави резултатите од излезноста на избирачките места до 19 часот.

Истата изнесува 45.74 проценти, досега правото на влас го оствариле 829,927  илјади гласачи од вкупно 1,814,263 гласачи запишани во избирачкиот список.

Повеќе детали околу излезноста можете да прочитате на официјалната страна на ДИК.

ИЕ 1 – излезност од 47.38 процент

ИЕ 2 – излезност од 43.37 проценти

ИЕ 3 – излезност од 51.51 проценти

ИЕ 4 – излезност од 53.22 проценти

ИЕ 5 – излезност од 44.87 проценти

ИЕ 6 – излезност од 35.46 проценти

Коментари

коментари

error: Content is protected !!