четврток, 13 август, 2020

Венко Филипче со фејсбук статус побара поддршка за коалицијата “Можеме” предводена од СДСМ

Кризата докажа дека сме инвестирале таму каде што било најпотребно – во луѓето, во опрема и во болници. Како никогаш досега ги зголемивме платите во јавното здравство. Ги подобривме условите во повеќе од 40 јавно-здравствени установи. Инвестиравме во знаењето. И благодарение на ова, пред два месеци во екот на кризата, за првпат направивме трансплантација на срце. Покажавме дека здравствените работници се столбот на здравствениот систем, ама во оваа криза и на нашето општество. Покажавме како се работи чесно, пожртвувано и како се чува државата. Верувам дека можеме уште повеќе и уште подобро. На 15ти јули да гласаме за поцврст здравствен систем и мотивирани здравствени работници. Знам дека сме победници!

ВенкоФилипче јја побара поддршката од граѓаните за коалицијата “Можеме” предводена од СДСМ.

Во здравствениот систем вложивме онаму каде што беше најпотребно, но има уште многу работа. Ја барам вашата поддршка за Коалицијата “Можеме” и да продолжиме заедно. ✊

Коментари

коментари

error: Content is protected !!